REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest vařený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špargl neboli chřest, jako zdravý dietní předkrm, či příloha.


Ingredience:
6 ks a vícechřestu v celku
50 gstrouhanky
0,2 lrostlinného tuku
50 gmásla
sůl

Postup:

1. Opereme chřest a zbavíme ho vrchních slupiček (necháme jen ty nahoře u hlavičky)
2. Seřízneme konec chřestu (dřevnatou část)
3. Opláchneme vodou a po 6 ks svážeme dohromady 4. Dáme vařit do vařící mírně osolené vody na 15 minut
5. Osmahneme na pánvi strouhanku (viz. zásmažky)
6. Na mísu položíme uvařený a rozvázaný chřest a posypeme osmaženou strouhankou
7. Polijeme rozpáleným máslem a podáváme.

Doporučení:

Takto upravený chřest lze ještě horký posypat eidamem, či parmazánem. Teplé omáčky k vařenému chřestu: Omáčka z oříškového másla, Kerblíková omáčka s mandlemi.

Poznámka:

Příprava jíšky (zásmažky) viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy