Polévka z telecího masa, kysané smetany, červené řepy…. servírovaná dobře vychlazená. Recept z Polska.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
8 dl | kysané smetany |
2 dl | nálevu ze sterilovaných okurek |
160 g | červené řepy |
80 g | vařeného telecího masa |
1 ks | malé salátové okurky |
1 ks | sterilované okurky |
2 ks | vajec uvařená natvrdo |
mletý pepř | |
pažitka | |
kopr | |
sůl |
Postup:
- Omytou červenou řepu uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme.
- Pak k ní přidáme nálev z okurek, kysanou smetanu, na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku, na kostičky nakrájené vařené telecí maso a vše rozmícháme.
- Do polévky dáme oloupanou a na kolečka nakrájenou salátovou okurku, na kolečka pokrájená vařená vejce, nasekanou pažitku, kopr, zamícháme a dochutíme solí, mletým pepřem.
- Dobře vychladíme.
Vaření řepy:
- Svaříme asi 1 l vody se 2 lžícemi octa a 1 lžící soli, řepu se slupkou vaříme v octové vodě tak 20 minut, až změkne.
- Řepu vyjmeme a oloupeme…