REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky chleba servírované promíchané s červenou paprikou, cherry rajčátky a bylinkami, přelité zálivkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
8 kscherry rajčátek
4 kskrajíce celozrnného chleba
1 ksčervené papriky
150 grukoly
80 mlzeleninového vývaru
2 lžičkyřepkového oleje
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžíceolivového oleje
1 hrstbazalkových lístků
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z chleba odstraníme kůrky, středy nakrájíme na kostky, které opečeme na rozpáleném řepkovém oleji
2. Zeleninu i bylinky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat
3. Papriku zbavenou jadřince nakrájíme na proužky, rajčátka rozkrojíme na polovinu, z rukoly odřízneme hrubší konce a listy promícháme s paprikou, rajčátky, bazalkou a opečeným chlebem
4. Zeleninový vývar smícháme s citrónovou šťávou a olivovým olejem, ochutíme pepřem a solí, tento nálev přelijeme do sklenice a salát jím těsně před podáváním ochutíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy