Proč grilovat jenom masa, sýry nebo ryby? Zkuste připravit na grilu také římský salát, který díky tomu získá příjemně kouřovou chuť. Doplňte ho opraženými lískovými ořechy a uzeným špekem od Bedřicha Vlacha, a rázem máte chutnou letní večeři.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
8 ks | mladého římského salátu |
100 g | lískových ořechů |
50 g | uzeného špeku z boků |
olej z lískových ořechů | |
vinný ocet | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Salát rozpůlíme, potřeme olejem a grilujeme z každé strany 1–2 minuty.
- Poté v sítku můžeme lehce upražit nasekané ořechy, které přidáme na salát.
- Salát pokapeme dresinkem smíchaným z vinného octa, oleje, soli a pepře.
- Na ozdobu poklademe na salát tenké plátky špeku.
Proč si ze všech možných uzenin vybrat právě uzený špek od Bedřicha Vlacha? Protože rodinná firma založená na tradičních postupech Bedřich Vlach – Výroba uzenin Bučovice získala vloni za uzený špek z boků prestižní ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji. Už samotný počátek výroby této masné delikatesy probíhá ručním výběrem těch nejkvalitnějších kusů boků z vepřů. A až si vložíte do úst výsledek této poctivé práce, budete se rozplývat blahem. Nechte si chutnat.
Poznámka:Recept k článku: K létu patří grilování. Inspirujte se recepty ze surovin ze sousedství
Zdroj: regionalnipotravina.cz