REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebíček z těsta na koláče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Občas je dobré v kuchyni připravit i něco “neobvyklého”. Tento recept je výborný a velmi inovativní! Je to vlastně koláč s jablky a oříšky připravený ve formě na biskupský chléb, nebo jiné formě ve tvaru truhlíku.


Ingredience:
250 gcukru
200 gmásla nebo rostlinného tuku
200 ghladké mouky
100 gnasekaných lískových oříšků
100 gsolamylu (škrobové moučky)
1 sáčekvynilkového cukru
2 lžičkyprášku do pečiva
3 ksvejce
2 ksstředně velká jablka
šťáva z 1 ks citrónu
špetka soli
tuk na vymazání formy
pergamenový papír

Postup:

1. Omytá a osušená jablka přepůlíme, zbavíme je jadřinců, nastrouháme na na hrubo a ihned promícháme s citrónovou šťávou, aby nám nezčernaly
2. Tuk, oba cukry a sůl utřeme do pěny, hmotu zpracováváme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí
3. Přidáme všechny vejce, hezky jedno po druhém
4. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a vmícháme postupně, po lžících do těsta
5. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná, důkladně od citrónové šťávy okapaná, jablka a nasekané oříšky
6. Formu ve tvaru truhlíku (například na biskupský chlebíček) vymastíme, naplníme těstem a v troubě vyhřáté na 175 °C pečeme zhruba 60 až 70 minut (přibližně v polovině pečení formu zakryjeme pergamenovým nebo podobným papírem)
7. Upečený koláč vytáhneme z trouby a necháme ho chvíli zchladnout, pak jej vyklopíme na mřížku, kde ho necháme vychladnout úplně
8. Dezert servírujeme nakrájený na plátky.

Doporučení:

Před podáváním můžeme tento dezert ozdobit kandovanými jablky a lístky máta, případně jinými pochoutkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy