REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne minutkově

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirováno receptem z pořadu Jamie vaří rychlovky. Mleté hovězí maso opečené zprudka na oleji, zalité rozmixovanou tomatovou omáčkou, podušené doměkka spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
1 plechovkanaložených tmavých fazolí
1 plechovkapassaty nebo jen klasického rajčatového protlaku
1 hrstčerstvých listů koriandru
2 ksmenší jarní cibulky
1 ksstroužek česneku
1 kskousek čerstvého zázvoru
několik kousků sušených nakládaných rajčat
několik pečených, nakládaných paprik
mletá uzená paprika
koření 5 vůní
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na pánvi na troše oleje zprudka osmahneme mleté hovězí maso, okořeníme ho kořením 5 vůní a osolíme, pak zalijeme 2 dcl horké vodou, teplotu zdroje mírně snížíme a dusíme, občas zamícháme
2. Do nádoby mixéru hodíme hrst zelených listů koriandru, rozdrcený nebo prolisovaný stroužek česneku, pečené papriky, sušená rajčata, nasekané jarní cibulky, protlak a kousek závoru, směs okořeníme uzenou paprikou, pepřem a osolíme, důkladně promixujeme do hustoty pyré
3. Připravenou omáčkou zalijeme maso a pokrm dále dusíme
4. Dobře okapané fazole nasypeme na pánev s trochou oleje a zprudka je opékáme, nezapomeneme je posypat mletým kmínem a mírně osolit
5. Jakmile fazole popraskají, přendáme je k ostatním surovinám, pokrm ještě důkladně prohřejeme a můžeme podávat.

Doporučení:

Jako příloha je skvělá dušená rýže nebo bulgur.

Poznámka:

Passata – V italské kuchyni rajčata protlačená sítem – rajčatové pyré. Používají se k ochucení těstovinových jídel a pizzy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy