REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne minutkově

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirováno receptem z pořadu Jamie vaří rychlovky. Mleté hovězí maso opečené zprudka na oleji, zalité rozmixovanou tomatovou omáčkou, podušené doměkka spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
1 plechovkanaložených tmavých fazolí
1 plechovkapassaty nebo jen klasického rajčatového protlaku
1 hrstčerstvých listů koriandru
2 ksmenší jarní cibulky
1 ksstroužek česneku
1 kskousek čerstvého zázvoru
několik kousků sušených nakládaných rajčat
několik pečených, nakládaných paprik
mletá uzená paprika
koření 5 vůní
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na pánvi na troše oleje zprudka osmahneme mleté hovězí maso, okořeníme ho kořením 5 vůní a osolíme, pak zalijeme 2 dcl horké vodou, teplotu zdroje mírně snížíme a dusíme, občas zamícháme
2. Do nádoby mixéru hodíme hrst zelených listů koriandru, rozdrcený nebo prolisovaný stroužek česneku, pečené papriky, sušená rajčata, nasekané jarní cibulky, protlak a kousek závoru, směs okořeníme uzenou paprikou, pepřem a osolíme, důkladně promixujeme do hustoty pyré
3. Připravenou omáčkou zalijeme maso a pokrm dále dusíme
4. Dobře okapané fazole nasypeme na pánev s trochou oleje a zprudka je opékáme, nezapomeneme je posypat mletým kmínem a mírně osolit
5. Jakmile fazole popraskají, přendáme je k ostatním surovinám, pokrm ještě důkladně prohřejeme a můžeme podávat.

Doporučení:

Jako příloha je skvělá dušená rýže nebo bulgur.

Poznámka:

Passata – V italské kuchyni rajčata protlačená sítem – rajčatové pyré. Používají se k ochucení těstovinových jídel a pizzy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy