REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husarské závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí závitky naplněné anglickou slaninou a cibulí, ochucené mletou červenou paprikou a solí, podušené na cibulce a slanině zalité horkou vodou v tlakovém hrnci doměkka, šťáva nakonec zjemněná smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kshovězí plátky
1 ksvětší cibule
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
50 ganglické slaniny
2 dlsmetany 12 %
sladká mletá paprika
voda
sůl

Postup:

1. Naklepané hovězí plátky osolíme, posypeme meltou červenou paprikou, poklademe plátky anglické slaniny, trochou drobně nakrájené cibule, pevně stočíme a upevníme párátky nebo jehlami, případně potravinářským provázkem
2. V tlakovém hrnci na sádle osmahneme do žluta slaninu a zbylou cibuli, nakrájené na drobné kostičky, přidáme závitky, které jsme poprášili moukou a mletou paprikou a zprudka je po všech stranách opečeme
3. Závitky podlijeme 1/
4 l horké vody, hrnec dobře zavřeme, pokrm dusíme asi 30-40 minut
4. Měkké závitky nakonec podlijeme smetanou a vše ještě povaříme 2-3 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy