REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s mučenkovými marshmallows s tonkou a čerstvým mangem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co jiného naservírovat svému milovanému protějšku než aromatickou maracuju snoubící se s exotickou tonkou a mangem? Vyzkoušejte tento cheesecake pro zamilované. recept od cukrářského mistra Josefa Maršálka.


Ingredience:
Základ:
300 gcelozrnné sušenky
100 gmáslo
Náplň:
500 gsýr Philadelphia
250 gmáslo
200 gcukr krupice
200 gpřezrálé banány
100 gřecký jogurt
5 gsůl mořská
7 ksvejce
1 ksvanilkový lusk
Mučenkové marshmallows s fazolí tonka:
260 gcukr krupice
115 gcukr moučka
140 gvoda
90 gmučenkové pyré
80 gmed
24 gželatina
1 gkyselina citrónová
1 ksfazole tonka
Ostatní:
stříbrná metalická barva v prášku
olej na krájení
Ganache z mučenky a bílé čokolády:
100 gbílá čokoláda
50 gmučenkové pyré
20 golivový olej

Postup:
  1. Základ; rozdrobené sušenky smícháme s rozehřátým máslem a vtlačíme na dno formy vyložené papírem. Necháme v lednici ztuhnout. Formu poté zvenku obalíme alobalem.
  2. Náplň; máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovými zrníčky, solí a banány, vešleháme vejce, jogurt a sýr. Hmota nesmí být sražená. Můžeme případě nahřát ve vodní lázni. Hotovou náplň vlijeme na ztuhlý základ a vložíme do hlubokého plechu. Pečeme ve vodní lázni při 150 °C asi 60 minut. Vychladíme nejlépe přes noc a opatrně vyjmeme z formy.
  3. Marshmallows: želatinu smícháme s vodou, necháme asi 20 minut nabobtnat. V hrnci přivedeme k varu pyré, nastrouhanou fazoli tonka, med, cukr a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme na želatinu, přidáme kyselinu a cukr moučka a vyšleháme dotuha a vlažna. Rozetřeme na olejem potřený pečící papír na asi 1 cm tlustou vrstvu a necháme přes noc v pokojové teplotě zaschnout. Hladkým, olejem potřeným nožem, pak nakrájíme na kousky 1×1 cm a protřepeme v míse s metalickým práškem. Necháme v jedné vrstvě asi 24 hodin zaschnout v pokojové teplotě a uložíme ve vzduchotěsné dóze.
  4. Ganache: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na kterou nalijeme pyré. Rozmícháme dohladka a opatrně zamícháme olej. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  5. Dohotovení; na cheesecake nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou spirálu z ganache. Na tu umístíme kostičky marshmallow a čerstvého manga. Dozdobíme malými plátky růže.
Doporučení:

Růžové perlivé víno je skvělým snoubícím se nápojem.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy