REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s mučenkovými marshmallows s tonkou a čerstvým mangem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co jiného naservírovat svému milovanému protějšku než aromatickou maracuju snoubící se s exotickou tonkou a mangem? Vyzkoušejte tento cheesecake pro zamilované. recept od cukrářského mistra Josefa Maršálka.


Ingredience:
Základ:
300 gcelozrnné sušenky
100 gmáslo
Náplň:
500 gsýr Philadelphia
250 gmáslo
200 gcukr krupice
200 gpřezrálé banány
100 gřecký jogurt
5 gsůl mořská
7 ksvejce
1 ksvanilkový lusk
Mučenkové marshmallows s fazolí tonka:
260 gcukr krupice
115 gcukr moučka
140 gvoda
90 gmučenkové pyré
80 gmed
24 gželatina
1 gkyselina citrónová
1 ksfazole tonka
Ostatní:
stříbrná metalická barva v prášku
olej na krájení
Ganache z mučenky a bílé čokolády:
100 gbílá čokoláda
50 gmučenkové pyré
20 golivový olej

Postup:
  1. Základ; rozdrobené sušenky smícháme s rozehřátým máslem a vtlačíme na dno formy vyložené papírem. Necháme v lednici ztuhnout. Formu poté zvenku obalíme alobalem.
  2. Náplň; máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovými zrníčky, solí a banány, vešleháme vejce, jogurt a sýr. Hmota nesmí být sražená. Můžeme případě nahřát ve vodní lázni. Hotovou náplň vlijeme na ztuhlý základ a vložíme do hlubokého plechu. Pečeme ve vodní lázni při 150 °C asi 60 minut. Vychladíme nejlépe přes noc a opatrně vyjmeme z formy.
  3. Marshmallows: želatinu smícháme s vodou, necháme asi 20 minut nabobtnat. V hrnci přivedeme k varu pyré, nastrouhanou fazoli tonka, med, cukr a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme na želatinu, přidáme kyselinu a cukr moučka a vyšleháme dotuha a vlažna. Rozetřeme na olejem potřený pečící papír na asi 1 cm tlustou vrstvu a necháme přes noc v pokojové teplotě zaschnout. Hladkým, olejem potřeným nožem, pak nakrájíme na kousky 1×1 cm a protřepeme v míse s metalickým práškem. Necháme v jedné vrstvě asi 24 hodin zaschnout v pokojové teplotě a uložíme ve vzduchotěsné dóze.
  4. Ganache: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na kterou nalijeme pyré. Rozmícháme dohladka a opatrně zamícháme olej. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  5. Dohotovení; na cheesecake nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou spirálu z ganache. Na tu umístíme kostičky marshmallow a čerstvého manga. Dozdobíme malými plátky růže.
Doporučení:

Růžové perlivé víno je skvělým snoubícím se nápojem.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy