REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s mučenkovými marshmallows s tonkou a čerstvým mangem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co jiného naservírovat svému milovanému protějšku než aromatickou maracuju snoubící se s exotickou tonkou a mangem? Vyzkoušejte tento cheesecake pro zamilované. recept od cukrářského mistra Josefa Maršálka.


Ingredience:
Základ:
300 gcelozrnné sušenky
100 gmáslo
Náplň:
500 gsýr Philadelphia
250 gmáslo
200 gcukr krupice
200 gpřezrálé banány
100 gřecký jogurt
5 gsůl mořská
7 ksvejce
1 ksvanilkový lusk
Mučenkové marshmallows s fazolí tonka:
260 gcukr krupice
115 gcukr moučka
140 gvoda
90 gmučenkové pyré
80 gmed
24 gželatina
1 gkyselina citrónová
1 ksfazole tonka
Ostatní:
stříbrná metalická barva v prášku
olej na krájení
Ganache z mučenky a bílé čokolády:
100 gbílá čokoláda
50 gmučenkové pyré
20 golivový olej

Postup:
  1. Základ; rozdrobené sušenky smícháme s rozehřátým máslem a vtlačíme na dno formy vyložené papírem. Necháme v lednici ztuhnout. Formu poté zvenku obalíme alobalem.
  2. Náplň; máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovými zrníčky, solí a banány, vešleháme vejce, jogurt a sýr. Hmota nesmí být sražená. Můžeme případě nahřát ve vodní lázni. Hotovou náplň vlijeme na ztuhlý základ a vložíme do hlubokého plechu. Pečeme ve vodní lázni při 150 °C asi 60 minut. Vychladíme nejlépe přes noc a opatrně vyjmeme z formy.
  3. Marshmallows: želatinu smícháme s vodou, necháme asi 20 minut nabobtnat. V hrnci přivedeme k varu pyré, nastrouhanou fazoli tonka, med, cukr a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme na želatinu, přidáme kyselinu a cukr moučka a vyšleháme dotuha a vlažna. Rozetřeme na olejem potřený pečící papír na asi 1 cm tlustou vrstvu a necháme přes noc v pokojové teplotě zaschnout. Hladkým, olejem potřeným nožem, pak nakrájíme na kousky 1×1 cm a protřepeme v míse s metalickým práškem. Necháme v jedné vrstvě asi 24 hodin zaschnout v pokojové teplotě a uložíme ve vzduchotěsné dóze.
  4. Ganache: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na kterou nalijeme pyré. Rozmícháme dohladka a opatrně zamícháme olej. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  5. Dohotovení; na cheesecake nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou spirálu z ganache. Na tu umístíme kostičky marshmallow a čerstvého manga. Dozdobíme malými plátky růže.
Doporučení:

Růžové perlivé víno je skvělým snoubícím se nápojem.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy