REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s mučenkovými marshmallows s tonkou a čerstvým mangem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co jiného naservírovat svému milovanému protějšku než aromatickou maracuju snoubící se s exotickou tonkou a mangem? Vyzkoušejte tento cheesecake pro zamilované. recept od cukrářského mistra Josefa Maršálka.


Ingredience:
Základ:
300 gcelozrnné sušenky
100 gmáslo
Náplň:
500 gsýr Philadelphia
250 gmáslo
200 gcukr krupice
200 gpřezrálé banány
100 gřecký jogurt
5 gsůl mořská
7 ksvejce
1 ksvanilkový lusk
Mučenkové marshmallows s fazolí tonka:
260 gcukr krupice
115 gcukr moučka
140 gvoda
90 gmučenkové pyré
80 gmed
24 gželatina
1 gkyselina citrónová
1 ksfazole tonka
Ostatní:
stříbrná metalická barva v prášku
olej na krájení
Ganache z mučenky a bílé čokolády:
100 gbílá čokoláda
50 gmučenkové pyré
20 golivový olej

Postup:
  1. Základ; rozdrobené sušenky smícháme s rozehřátým máslem a vtlačíme na dno formy vyložené papírem. Necháme v lednici ztuhnout. Formu poté zvenku obalíme alobalem.
  2. Náplň; máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovými zrníčky, solí a banány, vešleháme vejce, jogurt a sýr. Hmota nesmí být sražená. Můžeme případě nahřát ve vodní lázni. Hotovou náplň vlijeme na ztuhlý základ a vložíme do hlubokého plechu. Pečeme ve vodní lázni při 150 °C asi 60 minut. Vychladíme nejlépe přes noc a opatrně vyjmeme z formy.
  3. Marshmallows: želatinu smícháme s vodou, necháme asi 20 minut nabobtnat. V hrnci přivedeme k varu pyré, nastrouhanou fazoli tonka, med, cukr a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme na želatinu, přidáme kyselinu a cukr moučka a vyšleháme dotuha a vlažna. Rozetřeme na olejem potřený pečící papír na asi 1 cm tlustou vrstvu a necháme přes noc v pokojové teplotě zaschnout. Hladkým, olejem potřeným nožem, pak nakrájíme na kousky 1×1 cm a protřepeme v míse s metalickým práškem. Necháme v jedné vrstvě asi 24 hodin zaschnout v pokojové teplotě a uložíme ve vzduchotěsné dóze.
  4. Ganache: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na kterou nalijeme pyré. Rozmícháme dohladka a opatrně zamícháme olej. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  5. Dohotovení; na cheesecake nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou spirálu z ganache. Na tu umístíme kostičky marshmallow a čerstvého manga. Dozdobíme malými plátky růže.
Doporučení:

Růžové perlivé víno je skvělým snoubícím se nápojem.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy