REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený cheesecake s korpusem ze sušenkového těsta a náplní z tvarohu, bílé čokolády, citrónové šťávy a jogurtu. Přelitý višňovou omáčkou.


Ingredience:
500 gjemného tvarohu
250 gzakysané smetany nebo smetanového bílého jogurtu
250 gsušenek ( Be-Be, Club, Marína apod.)
150 gmoučkového cukru
130 grozpuštěného másla
100 gbílé čokolády
3 ks vajec
2 ksbalení vanilkového cukru
1 lžícecitronové šťávy
Ovocný rozvar:
300 gvišní (čerstvé, mražené)
60 gkrystalového cukru
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. V robotu s noži si rozdrtíme sušenky na “strouhanku”
2. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme
3. Dortovou formu o průměru cca 25 cm si vyložíme mastným papírem a na dno urovnáme sušenkovou hmotu
4. Tvaroh s cukrem si mixérem dobře promícháme, přidáme citrónovou šťávu, jogurt, znovu promícháme, po jednom zamícháme vajíčka a nakonec nad párou rozpuštěnou, ale trošku vychladlou bílou čokoládu
5. Vše ještě jednou dobře prošleháme a urovnáme na sušenkovou hmotu
6. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, ale po vložení koláče stáhneme na cca
130-140 °C, a pečeme bez otevírání tak 60 min
7. Po upečení troubu pootevřeme, ale koláč v ní necháme vychladnout, pak jej přeložíme do chladničky
8. Na polevu: višně si dáme do pánve, pokapeme citrónovou šťávou a zasypeme cukrem, přivedu k varu a dusíme, dokud nám nevznikne sirup a šťáva nezačne houstnout
9. Pokud je třeba, přilijeme maličké množství vody
10. Po vychladnutí rozvaru s višněmi naneseme ledabyle na koláč a necháme odstát – porce můžeme ozdobit i jednotlivě
11. Řežeme mokrým nožem a nůž po každém řezu jej otíráme.

Doporučení:

Nejvhodnější je dělat koláč den dopředu a polít ho před podáváním.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy