REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený cheesecake s korpusem ze sušenkového těsta a náplní z tvarohu, bílé čokolády, citrónové šťávy a jogurtu. Přelitý višňovou omáčkou.


Ingredience:
500 gjemného tvarohu
250 gzakysané smetany nebo smetanového bílého jogurtu
250 gsušenek ( Be-Be, Club, Marína apod.)
150 gmoučkového cukru
130 grozpuštěného másla
100 gbílé čokolády
3 ks vajec
2 ksbalení vanilkového cukru
1 lžícecitronové šťávy
Ovocný rozvar:
300 gvišní (čerstvé, mražené)
60 gkrystalového cukru
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. V robotu s noži si rozdrtíme sušenky na “strouhanku”
2. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme
3. Dortovou formu o průměru cca 25 cm si vyložíme mastným papírem a na dno urovnáme sušenkovou hmotu
4. Tvaroh s cukrem si mixérem dobře promícháme, přidáme citrónovou šťávu, jogurt, znovu promícháme, po jednom zamícháme vajíčka a nakonec nad párou rozpuštěnou, ale trošku vychladlou bílou čokoládu
5. Vše ještě jednou dobře prošleháme a urovnáme na sušenkovou hmotu
6. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, ale po vložení koláče stáhneme na cca
130-140 °C, a pečeme bez otevírání tak 60 min
7. Po upečení troubu pootevřeme, ale koláč v ní necháme vychladnout, pak jej přeložíme do chladničky
8. Na polevu: višně si dáme do pánve, pokapeme citrónovou šťávou a zasypeme cukrem, přivedu k varu a dusíme, dokud nám nevznikne sirup a šťáva nezačne houstnout
9. Pokud je třeba, přilijeme maličké množství vody
10. Po vychladnutí rozvaru s višněmi naneseme ledabyle na koláč a necháme odstát – porce můžeme ozdobit i jednotlivě
11. Řežeme mokrým nožem a nůž po každém řezu jej otíráme.

Doporučení:

Nejvhodnější je dělat koláč den dopředu a polít ho před podáváním.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy