Pečený chutný dezert z čokoládového základu ochuceném smetanovým sýrem, malinami a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | smetanového sýru |
150 g | mražených malin |
100 g | nalámané bílé čokolády |
20 g | cukru krupice |
3 ks | vajec |
Na čokoládový základ: | |
250 g | koka sušenek |
100 g | másla + vymazání |
Na ozdobu: | |
čerstvé maliny |
Postup:
1. Čokoládové sušenky necháme v průhledném obalu a paličkou na maso je roztlučeme na hrubou směs, přesypeme do mísy, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo a vyšleháme v dokonale soudržnou hmotu
2. Hmotu natlačíme do máslem vymazaného a pečicím papírem vyloženého (aby o 2 cm přesahoval hrany) vyššího pekáčku a dáme na 20 minut chladit do ledničky
3. V míse vyšleháme smetanový sýr s krupicovým cukrem, postupně vmícháme rozklepnutá vajíčka a opatrně mražené maliny i nalámanou bílou čokoládu, pak rozetřeme na čokoládový základ v pekáčku
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 50 minut, necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout
5. Nakrájíme a servírujeme s čerstvými malinami.
Místo malin můžeme použít borůvky.