REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čevapčiči s bramborami na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované čevapčiči z mletého hovězího masa, mleté papriky, cibule, koření a oleje, podávané s ochucenými grilovanými plátky brambor.


Ingredience:
800 gnových brambor
2 lžíceoleje
1 lžícesměsi koření čubrica
sůl
Na čevabčiči:
600 gmletého hovězího masa
1 lžíceoleje + na potření
1 lžícevody
1 lžičkamleté sladké papriky
1 kscibule
čubrica
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na jemno mleté hovězí maso prohněteme s vodou a olejem, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku, čubricu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, dobře vše promícháme a dáme do chladu
2. V misce smícháme olej se směsí koření, přidáme omyté, na centimetrové plátky nakrájené brambory a promícháme
3. Brambory rozložíme na grilovací mřížku rozehřátého grilu a pečeme je z jedné strany dozlatova, otočíme a dopečeme z druhé strany, pak přendáme na mísu a osolíme až při podávání
4. Mezitím z masové směsi vytvarujeme malé válečky, potřeme olejem, přidáme na gril a pečeme ze všech stran asi 5-10 minut, podle velikosti a teploty grilu
5. Podáváme s grilovanými bramborami a rajčatovou salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy