Grilované čevapčiči z mletého hovězího masa, mleté papriky, cibule, koření a oleje, podávané s ochucenými grilovanými plátky brambor.
Ingredience:
800 g | nových brambor |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | směsi koření čubrica |
sůl | |
Na čevabčiči: | |
600 g | mletého hovězího masa |
1 lžíce | oleje + na potření |
1 lžíce | vody |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 ks | cibule |
čubrica | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na jemno mleté hovězí maso prohněteme s vodou a olejem, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku, čubricu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, dobře vše promícháme a dáme do chladu
2. V misce smícháme olej se směsí koření, přidáme omyté, na centimetrové plátky nakrájené brambory a promícháme
3. Brambory rozložíme na grilovací mřížku rozehřátého grilu a pečeme je z jedné strany dozlatova, otočíme a dopečeme z druhé strany, pak přendáme na mísu a osolíme až při podávání
4. Mezitím z masové směsi vytvarujeme malé válečky, potřeme olejem, přidáme na gril a pečeme ze všech stran asi 5-10 minut, podle velikosti a teploty grilu
5. Podáváme s grilovanými bramborami a rajčatovou salsou.