REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červený salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvě nastrouhané červené zelí, po odležení promíchané s dalšími ingrediencemi, servírované s jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
300 gčerveného zelí
100 gvařené červené řepy
2 ksrajčata
1 ksmasité červené papriky
1 ksvětší mrkve
1 ksčervené cibule
ředkvičky na ozdobu
kmín
sůl
Na zálivku:
200 gbílého jogurtu
1 lžičkadijonské hořčice
1 ksstroužek česneku

Postup:

1. Zelí nastrouháme na jemno, osolíme, promícháme a necháme 30 minut stát aby změklo
2. Zatím nakrájíme na jemno cibuli, papriku, mrkev a rajčata, na plátky nastrouháme červenou řepu
3. Když zelí změkne, přidáme ostatní zeleninu a promícháme
4. Salát na talíři ozdobíme plátky ředkviček a přelijeme zálivkou z jogurtu, hořčice a česneku.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy