REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnná vánočka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept podle kuchařky “Jíme zdravě s Fitrecepty II.” vydané trojicí studentů, kteří to se zdravou výživou myslí opravu vážně.


Ingredience:
300 gcelozrnné špaldové mouky
200 ghladké špaldové mouky
100 gplátkových mandlí
100 grozinek
80 gtřtinového cukru
80 gmásla
1 balíčeksušeného droždí
220 mlvlažného mléka
2 ksžloutky + 1 žloutek na pomazání vánočky
špetka soli

Postup:
  1. V misce připravíme kvásek – ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí, přidáme lžičku třtinového cukru a dáme stranou na teplé místo
  2. V míse smícháme obě mouky, máslo rozšleháme s cukrem, solí a žloutky a přidáme společně s kváskem k moukám
  3. Nakonec vmícháme rozinky a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut
  4. Troubu předehřejeme na 190 °C
  5. Z vykynutého těsta upleteme vánočku, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi
  6. Vánočku pečeme 35 minut při 180–190 °C.
Doporučení:

Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Poznámka:

Nutriční informace na 1 porci: 267 kcal 6 g bílkovin 37 g sacharidů 11 g tuků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy