REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čatní dýňové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kousky dýně s jablky, rajčatovým protlakem, česnekem a cibulí.


Ingredience:
6-8 ksstroužků česneku
4 kskyselejších jablek
2 ksvelké cibule
1 ksstředně velké dýně
4 lžícerajčatového protlaku
3 lžíceoleje
2-3 lžícesójové omáčky
1 lžičkapálivé papriky
1 lžičkamletého zázvoru
sůl

Postup:

1. Dýni omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostičky
2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dýni, oloupaná jablka bez jádřinců, koření, česnek, oloupaný a nakrájený na plátky, sójovou omáčku a dusíme půl hodiny na mírném ohni
3. Přidáme rajčatový protlak a případně osolíme
4. Ještě několik minut podusíme a rovnáme do sklenic, uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy