Italské těstoviny určené k dalšímu zpracování.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
3 ks | vajíčka |
1 dl | vlažné vody |
špetka soli | |
hladká mouka na pomoučení válu | |
voda na uvaření |
Postup:
1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Z těsta vyválíme plát široký asi 2 mm, z kterého vykrajujeme obdélníky o rozměrech cca 10×7 cm
5. Pláty těsta vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
6. Jednotlivé pláty srolujeme do válečku (můžete použít dřevěný váleček, který vyválíte v hladké mouce a pak kolem něj těsto obtočíte)
7. Cannelloni necháme důkladně zaschnout.
Canneloni můžeme také v bodě 6 přímo plnit různými náplněmi, ty zarolujeme do těsta a uvaříme doměkka.