REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny určené k dalšímu zpracování.


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvajíčka
1 dlvlažné vody
špetka soli
hladká mouka na pomoučení válu
voda na uvaření

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Z těsta vyválíme plát široký asi 2 mm, z kterého vykrajujeme obdélníky o rozměrech cca 10×7 cm
5. Pláty těsta vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
6. Jednotlivé pláty srolujeme do válečku (můžete použít dřevěný váleček, který vyválíte v hladké mouce a pak kolem něj těsto obtočíte)
7. Cannelloni necháme důkladně zaschnout.

Doporučení:

Canneloni můžeme také v bodě 6 přímo plnit různými náplněmi, ty zarolujeme do těsta a uvaříme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy