REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevné italské těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní těsto na těstoviny obarvené kečupem, rajčatovým protlakem, špenátovým protlakem …


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvajec
1 dlvlažné vody
špetka soli
hladká mouka na pomoučení válu
Na obarvení těstovin:
kečup nebo rajčatový protlak
čerstvá nať pažitky, petržele nebo kerblíku
špenátový protlak

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těstoPříprava červených těstovin:
Do těsta zapracujeme 2-3 lžíce kečupu nebo rajčatového protlakuPříprava zelených těstovin:
Do základního těsta přimícháme čerstvě nasekanou nať pažitky, petržele, kerblíku nebo špenátového protlaku.
4. Těsto rozválíme a nakrájíme na tenké dlouhé proužky, nebo použijeme strojek na těstoviny … 5. Proschlé těstoviny vložíme do dostatečného množství mírně osolené vody, vaříme doměkka a to 15-20 minut (al dante – tvrdší na skus), nudle scedíme a můžeme servírovat nebo jinak použít dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy