REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkový kuskus v tortile

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravil šéfkuchař a restauratér, rodilý Ital, Riccardo Lucque v rámci sezónního Toskánského Chef menu a zdravého Fit Calories menu Bageterie Boulevard. Vyzkoušejte podle něj připravené tortily.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kstortilly
1 vaničkasýru mascarpone
100 guvařeného kuskusu
1 hrstčerstvé máty, koliandru, petržele a kopru
2 lžíceolivového oleje
chilli papričky dle chuti
pár listů čerstvého salátu
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejdříve připravíme pesto; rozmixujeme nasekanou mátu, petržel, koriandr, kopr a olivový olej, přidáme sůl a pepř
  2. Rozložíme tortillu a potřeme ji sýrem mascarpone (pokud bychom chuť mascarpone chtěli vylepšit, smícháme jej se zakysanou smetanou, medem, olivovým olejem a vinným octem)
  3. Pesto vmícháme do uvařeného kuskusku a rozetřeme jej na tortillu
  4. Nakrájíme chilli papričky a směs s nimi posypeme
  5. Přidáme pražené pistácie, natrhaný salát, tortillu smotáme a uprostřed ji šikmo rozřízneme.
Poznámka:

Recept k článku: Lehké a zdravé svačiny na piknik, do školy i do práce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy