REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinková polévka s bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s polníčkem a tymiánem s vložkou bramboráčků.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gbrambor
250 gkysané smetany
100 gpolníčku
40 gparmazánu
1 lvývaru
1 kspórku
1 ksstroužku česneku
1 ksžloutku
2 ksšalotky
2 ksrajčat
3 lžíceolivového oleje
1 lžícesušeného tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a 300 g nakrájíme na kostičky
2. Pórek nakrájíme na kolečka
3. Oloupanou šalotku s česnekem nasekáme nadrobno
4. Pórek, česnek a šalotku orestujeme na rozpáleném oleji (1lžíci)
5. Dolijeme vývar, přidáme nakrájené brambory, tymián a vaříme 15 minut, pak necháme mírně vychladnout
6. V polévce rozmícháme kysanou smetanu a vše rozmixujeme
7. Ochutíme solí a mletým pepřem
8. Polníček opereme a nasekáme
9. Zbývající brambory nastrouháme, smícháme se žloutkem, strouhaným sýrem, 1lžičkou polníčku a na rozpáleném oleji usmažíme bramboráčky
10. Nakrájíme na menší kousky rajčata a s polníčkem je vmícháme do polévky, kterou pak necháme chvíli provařit
11. Rozdělíme na talíře, přidáme bramboráčky a ozdobíme lístky polníčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy