REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cappuccino z červené čočky s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
280 gčervené čočky Menu Gold
100 gtuňáka ve slunečnicovém oleji
65 gcibule
6 gzeleninového vývaru Menu Gold
200 mlsmetany na vaření (33 %)
2 lžíceslunečnicového oleje
voda
sůl

Postup:

1. Na slunečnicovém oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku, přisypeme červenou čočku, kterou jemně orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme krátce do měkka
2. Jakmile je čočka měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou
3. Dosolíme dle chuti a na závěr přidáme scezeného drceného tuňáka.

Doporučení:

Čočku je možné nahradit i jinou luštěninou a polévka je vhodná pro celiaky.

Poznámka:

Červená čočka obsahuje velké množství bílkovin, vlákninu, fosfor, vitamin B6, selen anebo zinek.Zdroj: Lafood.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy