REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená doměkka na cibulovém základě se slaninou, vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 ghovězí kližky
200 gprorostlé slaniny
1 lžičkakečupu
1 lžícerybízového džemu
5 ksdrcených kuliček jalovce
4 ksvětších cibulí
1 ksnožičky klobásy
1 ksšlehačky
1 ksmenší petržele
1 ksmrkve
1 ksmenší brambory
1 lsuchého červeného vína
kůrka ze 2 krajíců chleba
kůra z 1 citronu
drcené chilli feferonky
kus celeru
hladká mouka
sladká paprika
zelené bylinky podle chuti
majoránka
mlatý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme očištěnou na kostky nakrájenou kližku a orestujeme
2. Podlijeme červeným vínem a za občasného míchání i podle potřeby podlévání vínem pomalu dusíme téměř doměkka
3. Pak přidáme strouhanou chlebovou kůrku, oloupaný, na drobno nastrouhaný brambor, na menší kousky nakrájenou klobásu, lžičku hladké mouky a vše dusíme, dokud maso nezměkne (nesmí se rozpadat)
4. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou na jemno nastrouhanou mrkev, celer i petržel, přidáme sladkou papriku, chilli, mletý pepř, jalovec, majoránku i další bylinky, džem, nastrouhanou citronovou kůru, kečup a vše ještě chvíli smažíme
5. Obsah pánve nalijeme do kastrolu na maso, několik minut provaříme, necháme zcela vychladnout, přimícháme ušlehanou šlehačku a uložíme do druhého dne
6. Druhý den ohřejeme a podáváme s bagetou nebo lehkým světlým francouzským chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy