REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená doměkka na cibulovém základě se slaninou, vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 ghovězí kližky
200 gprorostlé slaniny
1 lžičkakečupu
1 lžícerybízového džemu
5 ksdrcených kuliček jalovce
4 ksvětších cibulí
1 ksnožičky klobásy
1 ksšlehačky
1 ksmenší petržele
1 ksmrkve
1 ksmenší brambory
1 lsuchého červeného vína
kůrka ze 2 krajíců chleba
kůra z 1 citronu
drcené chilli feferonky
kus celeru
hladká mouka
sladká paprika
zelené bylinky podle chuti
majoránka
mlatý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme očištěnou na kostky nakrájenou kližku a orestujeme
2. Podlijeme červeným vínem a za občasného míchání i podle potřeby podlévání vínem pomalu dusíme téměř doměkka
3. Pak přidáme strouhanou chlebovou kůrku, oloupaný, na drobno nastrouhaný brambor, na menší kousky nakrájenou klobásu, lžičku hladké mouky a vše dusíme, dokud maso nezměkne (nesmí se rozpadat)
4. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou na jemno nastrouhanou mrkev, celer i petržel, přidáme sladkou papriku, chilli, mletý pepř, jalovec, majoránku i další bylinky, džem, nastrouhanou citronovou kůru, kečup a vše ještě chvíli smažíme
5. Obsah pánve nalijeme do kastrolu na maso, několik minut provaříme, necháme zcela vychladnout, přimícháme ušlehanou šlehačku a uložíme do druhého dne
6. Druhý den ohřejeme a podáváme s bagetou nebo lehkým světlým francouzským chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy