REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundské hovězí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené hovězí maso, dušené na cibulovém základě spolu se slaninou a kořením, podlité červeným vínem.


Ingredience:
800 ghovězího zadního masa
250 gžampionů
150 gslaniny
50 ghladké mouky
500 mlčerveného vína
300 mlhovězího vývaru
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1/2 lžičkysušené petrželové natě
16 ksmalých cibulek
3 ksbobkového listu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
2. Ve velkém kastrolu rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme oloupané cibulky, orestujeme je, pak i se slaninou vyndáme a dáme stranou
3. Ve stejném kastrolu na vypečeném tuku ze slaniny opečeme ze všech stran kostky masa, poprášíme hladkou moukou, orestujeme, rozředíme vývarem a provaříme
4. Vrátíme zpět cibulky se slaninou, zalijeme vínem, přidáme bobkové listy, tymián petrželku a promícháme
5. Pod pokličkou zvolna dusíme téměř doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vývarem, pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně dusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy