REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundské hovězí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené hovězí maso, dušené na cibulovém základě spolu se slaninou a kořením, podlité červeným vínem.


Ingredience:
800 ghovězího zadního masa
250 gžampionů
150 gslaniny
50 ghladké mouky
500 mlčerveného vína
300 mlhovězího vývaru
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1/2 lžičkysušené petrželové natě
16 ksmalých cibulek
3 ksbobkového listu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
2. Ve velkém kastrolu rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme oloupané cibulky, orestujeme je, pak i se slaninou vyndáme a dáme stranou
3. Ve stejném kastrolu na vypečeném tuku ze slaniny opečeme ze všech stran kostky masa, poprášíme hladkou moukou, orestujeme, rozředíme vývarem a provaříme
4. Vrátíme zpět cibulky se slaninou, zalijeme vínem, přidáme bobkové listy, tymián petrželku a promícháme
5. Pod pokličkou zvolna dusíme téměř doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vývarem, pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně dusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy