REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundské hovězí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa marinované, orestované a pak podušené spolu se zeleninou a žampióny.


Ingredience:
500-600 ghovězího masa (plec, roštěnec)
200 gslaniny
5 kskuliček černého pepře
2 ksvětší mrkve
0,25 lčerveného vína
2 lžícekoňaku
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
hrst žampiónů
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (velikost jako na guláš) a zalijeme marinádou připravenou z vína, koňaku, poloviny oleje, rozmarýnu, pepře, tymiánu a nakrájené mrkve, během marinování maso aspoň jednou obrátíme
2. Nejméně po 4 hodinách (maso marinujeme i déle) marinádu slijeme
3. Na zbytku oleje a třetině másla orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, ke které přihodíme marinované kostky masa
4. Orestované maso osolíme, zalijeme marinádou a dusíme, během dušení maso přeléváme marinádou
5. Dusíme cca 2,5 hodiny, pak vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme, případně zalijeme vodou a povaříme současně s očištěnými, nakrájenými žampióny.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy