REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté buchty s různými náplněmi.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
100 gmajolky
42 gdroždí (1 ks)
250 mlvlažného mléka
3 ksžloutky
3-4 lžícecukru
1/2 lžičkysoli
0,5 dcloleje
Ostatní:
malá sklenička povidel, švestky, mák ...
tuk (máslo)
cukr moučka na pocukrování

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, cukru, poloviny mléka, trochy mouky z uvedeného množství rozmícháme kvásek, necháme vykynout
2. Po vykynutí přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hladké těsto
3. Necháme vykynout
4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na slabší plát, který rozdělíme na čtverce o rozměru 4×4 cm
5. Na dílky těsta naneseme jednotlivé druhy náplní a pečlivě zabalíme do tvaru buchty
6. Skládáme je do tukem vymaštěného pekáče, pomašlujeme je (potřeme rozehřátým tukem)
7. Buchty necháme v pekáči vykynout, pak je na povrchu potřeme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena
8. Po mírném prochladnutí buchty vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy