Kynuté buchty s různými náplněmi.
Ingredience:
Na těsto: | |
400 g | hladké mouky |
100 g | majolky |
42 g | droždí (1 ks) |
250 ml | vlažného mléka |
3 ks | žloutky |
3-4 lžíce | cukru |
1/2 lžičky | soli |
0,5 dcl | oleje |
Ostatní: | |
malá sklenička povidel, švestky, mák ... | |
tuk (máslo) | |
cukr moučka na pocukrování |
Postup:
1. Z rozdrobeného droždí, cukru, poloviny mléka, trochy mouky z uvedeného množství rozmícháme kvásek, necháme vykynout
2. Po vykynutí přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hladké těsto
3. Necháme vykynout
4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na slabší plát, který rozdělíme na čtverce o rozměru 4×4 cm
5. Na dílky těsta naneseme jednotlivé druhy náplní a pečlivě zabalíme do tvaru buchty
6. Skládáme je do tukem vymaštěného pekáče, pomašlujeme je (potřeme rozehřátým tukem)
7. Buchty necháme v pekáči vykynout, pak je na povrchu potřeme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena
8. Po mírném prochladnutí buchty vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem.