REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový salát z uvařené brokolice a mrkve, servírovaný s jogurtovým dresinkem.


Ingredience:
2 ksmrkve
1 ksbrokolice
voda na povaření
citrónová šťáva
sůl
Na dresink:
1 kelímekbílého jogurtu
70 gstrouhané nivy
2 lžícecitrónové šťávy
1 lžíceoleje
granulovaný česnek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou a propláchnutou brokolici uvaříme, v mírně osolené a citrónovou šťávou okyselené vodě, doměkka
2. Vychladlou brokolici rozdělíme na růžičky a smícháme v míse spolu s očištěnou a nastrouhanou mrkví
3. Salát dochutíme dresinkem.

Příprava jogurtového dresinku:
1. Kelímek bílého jogurtu smícháme s olejem, citrónovou šťávou, pepřem, granulovaným česnekem a solí
2. Nakonec přidáme nastrouhanou nivu, necháme v lednici chvíli rozležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy