REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory vařené v mikrovlnné troubě, grilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku v mikrovlnné troubě uvařené brambory, grilované pod grilem v troubě, servírované spolu se zakysanou smetanou.


Ingredience:
4 ksvelké brambory i se slupkou
snítky tymiánu
olivový olej
pepř
sůl
Na dresink:
1 kelímekzakysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkabylinkové soli
citronová šťáva dle chuti
pepř nebo pepřové koření

Postup:

1. Čtyři opravdu velké brambory důkladně očistíme kartáčkem pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme a slupku na každé na několika místech nasekneme nožem
2. Připravené brambory dáme do umělohmotné misky, zakápneme olivovým olejem, okořeníme pepřem a osolíme, vložíme 2 snítky tymiánu, celou misku zamotáme do potravinové fólie
3. V mikrovlnné troubě brambory vaříme na středním zdroji vln 20 minut, pak misku vytáhneme a opatrně odstraníme fólii
4. Brambory přemístíme na plech v troubě s grilem, opět je pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a poklademe snítky tymiánu
5. Grilujeme asi 10 minut, až se brambory pěkně zabarví
6. Horké brambory v půli nakrojíme, hojně polijeme dresinkem a ihned podáváme.

Příprava dresinku:
Zakysanou smetanu lžíci přendáme do misky, ochutíme ji olivovým olejem, citronovou šťávou, pepřem a bylinkovou solí, důkladně zamícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy