V celku v mikrovlnné troubě uvařené brambory, grilované pod grilem v troubě, servírované spolu se zakysanou smetanou.
Ingredience:
4 ks | velké brambory i se slupkou |
snítky tymiánu | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
Na dresink: | |
1 kelímek | zakysané smetany |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | bylinkové soli |
citronová šťáva dle chuti | |
pepř nebo pepřové koření |
Postup:
1. Čtyři opravdu velké brambory důkladně očistíme kartáčkem pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme a slupku na každé na několika místech nasekneme nožem
2. Připravené brambory dáme do umělohmotné misky, zakápneme olivovým olejem, okořeníme pepřem a osolíme, vložíme 2 snítky tymiánu, celou misku zamotáme do potravinové fólie
3. V mikrovlnné troubě brambory vaříme na středním zdroji vln 20 minut, pak misku vytáhneme a opatrně odstraníme fólii
4. Brambory přemístíme na plech v troubě s grilem, opět je pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a poklademe snítky tymiánu
5. Grilujeme asi 10 minut, až se brambory pěkně zabarví
6. Horké brambory v půli nakrojíme, hojně polijeme dresinkem a ihned podáváme.
Příprava dresinku:
Zakysanou smetanu lžíci přendáme do misky, ochutíme ji olivovým olejem, citronovou šťávou, pepřem a bylinkovou solí, důkladně zamícháme.