Důkladně omyté brambory, neoloupané, nakrájené na plátky, v alobalu na roštu grilu upečené doměkka.
Ingredience:
500 g | brambor |
1 lžíce | grilovacího koření dle chuti |
olivový nebo rostlinný olej | |
alobal | |
sůl |
Postup:
1. Brambory důkladně omyjeme, ale neloupeme, nakrájíme je na silnější plátky
2. Na alobalu je po částech pokapeme olejem, posypeme grilovací směsí a mírně osolíme
3. Ochucené brambory zabalíme do balíčků a ty poklademe na dobře rozehřátý rošt grilu, pečeme asi 45 minut.
Grilované brambory servírujte například s tvarohem ochuceným česnekem, solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Místo oleje můžeme brambory omastit máslem a ochutit čerstvými bylinkami.
Poznámka:Proces přípravy lze urychlit předvařením brambor ve vodě.