Uvařené brambory přelité ochucenou zálivkou.
Ingredience:
Na zálivku: | |
6 ks | filátek z ančoviček |
4 ks | okurek ve sladkokyselém nálevu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku čerství bazalky |
2 hrsti | hladkolisté petrželky |
1 hrst | kaparů |
1 lžíce | dijonské hořčice |
120 ml | olivového oleje |
50 ml | červeného vinného octa |
mletý pepř | |
sůl | |
500 g | malých brambor |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nové brambory omyjeme a uvaříme doměkka
2. Do mísy dáme oloupané, utřené stroužky česneku, přidáme menší hrst nahrubo nasekaných kaparů, okapané, nadrobno nakrájené okurky, filátka z ančoviček nasekaných nadrobno, nadrobno nakrájenou petrželku, dijonskou hořčici, nadrobno nasekané listy čerstvé bazalky, přilijeme vinný ocet, olej, vše dobře promícháme a ochutíme solí i mletým pepřem
3. Ještě teplé uvařené brambory přelijeme připravenou zálivkou a podáváme k masu.