REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory salsa verde

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory přelité ochucenou zálivkou.


Ingredience:
Na zálivku:
6 ksfilátek z ančoviček
4 ksokurek ve sladkokyselém nálevu
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku čerství bazalky
2 hrstihladkolisté petrželky
1 hrstkaparů
1 lžícedijonské hořčice
120 mlolivového oleje
50 mlčerveného vinného octa
mletý pepř
sůl
500 gmalých brambor

Postup:

1. Brambory oloupeme, nové brambory omyjeme a uvaříme doměkka
2. Do mísy dáme oloupané, utřené stroužky česneku, přidáme menší hrst nahrubo nasekaných kaparů, okapané, nadrobno nakrájené okurky, filátka z ančoviček nasekaných nadrobno, nadrobno nakrájenou petrželku, dijonskou hořčici, nadrobno nasekané listy čerstvé bazalky, přilijeme vinný ocet, olej, vše dobře promícháme a ochutíme solí i mletým pepřem
3. Ještě teplé uvařené brambory přelijeme připravenou zálivkou a podáváme k masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy