REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barcelonská rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha ke steakům.


Ingredience:
300 grýže
150 gčerstvého (zmrazeného) hrášku
120 gšunky
80 gmásla
6 dlvývaru (vody)
2 ksrajčat
1 kscibule
muškátový oříšek
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle
2. Přidáme drobně nakrájenou šunku, spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a vše podusíme
3. Potom přidáme přebranou, propláchnutou, spařenou rýži, osolíme a zalijeme vařícím vývarem (vodou)
4. Rýži dusíme 7 minut, až se téměř všechna tekutina vstřebá, potom přidáme hrášek, koření a dusíme doměkka v mírně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy