REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory Dauphiné (dofín)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory, promíchané s kořením a restované na oleji v podobě malých noček.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
350 gbrambor
45 ghladké mouky
30 gmásla
2-3 ksvajec
1 lžícestrouhaného sýra
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme doměkka a prolisujeme
2. V těžkém hrnci rozehřejeme máslo, zalijeme je trochou vody, přihřejeme k varu, sítem vsypeme mouku a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty
3. Směs sejmeme z plotýnky, přidáme rozšlehaná vejce, dobře rozmícháme a pak vmícháme prolisované brambory
4. Okořeníme, osolíme, vmícháme strouhaný sýr, lžičkou vykrájíme nočky, vkládáme je do horkého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova
5. Vytahujeme je nejlépe děrovanou lžící.

Doporučení:

Ve Francii se takto připravené brambory také zapékají ve větších zapékacích miskách, nebo i v malých. Brambory, které se zapékají ve větších miskách, se často nelisují, ale krájí na tenká kolečka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy