REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory Anna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pommes Anna jsou vrstvené brambor upečené ve velmi velkém množství rozpuštěného másla. Podáváme je jako přílohu k masitým receptům.


Ingredience:
1 kgbrambor
150 gmásla
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky 4-5 mm silné, opláchneme je a osušíme utěrkou
2. Rozpustíme máslo a kulatou formu na koláč vymažeme máslem, naskládáme vrstvu brambor tu potřeme máslem, osolíme a opepříme, takto narovnáme další vrstvy
3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme, během pečení brambory opět několikrát potřeme máslem
4. Brambory Anna jsou hotové, až začnou na povrchu růžovět a vytvářet kůrčičku.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy