REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory Williams

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory Williams (Pommes Wiliams) jsou dekorativní krokety francouzského původu pojmenované podle odrůdy hrušky Williams. Podáváme jako přílohu ke zvěřině, steakům, biftekům apod.


Ingredience:
1 kgbrambor
50 gmásla
2 ksžloutky
muškátový oříšek
voda
pepř
olej
sůl
Na obalení:
hladká mouka, vejce, strouhanka
Na ozdobu:
špagety, hřebíček

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka, pak vodu slijeme a teplé brambory prolisujeme
2. Přidáme žlutky, hrubou mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl, vypracujeme těsto 3. Z připraveného těsta vytvarujeme hrušky, které obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, vejci a strouhance, jako stopku použijeme kousek špagety, bubáka vytvoříme z hřebíčku
4. Vymodelované hrušky smažíme ve fritéze dozlatova.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy