Brambory Williams (Pommes Wiliams) jsou dekorativní krokety francouzského původu pojmenované podle odrůdy hrušky Williams. Podáváme jako přílohu ke zvěřině, steakům, biftekům apod.
Ingredience:
1 kg | brambor |
50 g | másla |
2 ks | žloutky |
muškátový oříšek | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
hladká mouka, vejce, strouhanka | |
Na ozdobu: | |
špagety, hřebíček |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka, pak vodu slijeme a teplé brambory prolisujeme
2. Přidáme žlutky, hrubou mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl, vypracujeme těsto 3. Z připraveného těsta vytvarujeme hrušky, které obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, vejci a strouhance, jako stopku použijeme kousek špagety, bubáka vytvoříme z hřebíčku
4. Vymodelované hrušky smažíme ve fritéze dozlatova.
Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.