REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farcon

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Farcon, je francouzský recept na zapečené bramborové pyré, dochucené kerblíkem.


Ingredience:
1 kgvařených brambor
60 gkerblíku
60 gmásla
6 ksvajec
0,5 lhorkého mléka
tuk na vymazání zapékací misky
pepř
sůl

Postup:

1. Z uvařených brambor, do nichž přidáme horké mléko, na jemno rozsekaný kerblík a máslo, připravíme pyré (nejlépe pomocí ručního tyčového mixéru)
2. Za energického šlehání přidáme vejce, pyré osolíme a okořeníme pepřem
3. Hmotu vložíme do vymazané zapékací misky a necháme dozlatova zapéci v horké troubě vyhřáté na 180-190 °C, zapékáme cca 20-25 minut.

Poznámka:

Kerblík – Tato aromatická bylina svým vzhledem připomíná petržel, avšak její lístky jsou jemnější a drobnější. Svou chutí poněkud připomíná anýz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy