Bílé fazole promíchané s česnekovou kaší.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
300 g | bílých fazolí |
40 g | sádla |
6 ks | stroužků česneku |
petrželka | |
sůl | |
kousek kůže z vepřového masa | |
voda |
Postup:
1. Přebrané fazole propláchneme vodou, namočíme do vody a necháme 3 hodiny bobtnat
2. Pak k nim přidáme kůži z vepřového masa a uvaříme vše pod pokličkou doměkka
3. Očištěný česnek čtvrt hodiny povaříme v osolené vodě, pak scedíme a utlučeme v hmoždíři se sádlem na kaši
4. Česnekovou kaši zahřejeme na pánvi, přidáme scezené měkké fazole, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou.
– Příloha: Skvěle se hodí jako příloha k uzenému masu.