REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory nakrájené na plátky, vařená vajíčka a okurky, to vše ochucené nálevem.


Ingredience:
500 gbrambor
2 ksvejce
4 ksvětší sterilované okurky
1 kscibule
3 lžíceoleje
moučkový cukr
mletý pepř
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout
2. Nakrájíme je na kostičky a mírně osolíme
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájené okurky a uvařená vajíčka
4. Zalijeme zálivkou připravenou z vody, octa, mletého pepře, trochy moučkového cukru a soli 5. Přilijeme olej a zlehka vše zamícháme
6. Hotový salát necháme v chladu proležet.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa. Místo zálivky můžeme použít majonézu.

Poznámka:

Na saláty jsou nejlepší masité brambory, mají pevnou dužinu a nerozvaří se.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy