Odlehčený salát z vařených brambor, cibule a řapíkatého celeru, přelitý ochucenou zálivkou.
Ingredience:
700 g | menších brambor |
2 ks | větších řapíků řapíkatého celeru |
2 ks | červené cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na zálivku: | |
5 lžic | kefírového mléka |
2 lžíce | nasekaného kopru |
1 lžíce | hrubozrnné hořčice |
1 lžíce | dijonské hořčice |
100 g | majonézy |
Postup:
1. Brambory vydrhneme kartáčkem a uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy
2. Přidáme na silnější kolečka nakrájené celerové řapíky, oloupané na kolečka nakrájené cibule, osolíme, opepříme a promícháme
3. Nakonec salát přelijeme zálivkou smíchanou z majonézy, kefírového mléka, dijonské i hrubozrnné hořčice a na jemno nasekaného kopru.
Odlehčená varianta bramborového salátu se hodí jak k pečenému bůčku, tak ke kuřecímu masu.
Poznámka:Kdo nemá rád celer, může ho vynechat nebo nahradit jinou surovinou.