REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s jablky a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených brambor, vajíček, zeleniny, jablek, žampionů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gsalátových brambor + voda
300 gmajonézy
100 gžampionů
100 gsterilovaného hrášku
2 lžícehořčice
3 kssterilovaných okurek
2 ksna tvrdo vařených vajec
2 ksmrkve
2 ksjablek
1 kscibule
1 kspetržele
1/2 ksmalého celeru
mletý pepř
sůl
Na nálev:
1 lžičkacukru krupice
1 lžíceocta
250 mlvody
5 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
špetka soli

Postup:

1. Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout, vejce uvařená natvrdo oloupeme a nasekáme na drobno
2. Na nálev svaříme vodu s octem, kuličkami pepře i nového koření, bobkovým listem, krupicovým cukrem, špetkou soli a pak v nálevu uvaříme doměkka očištěnou kořenovou zeleninu i očištěné žampiony, scedíme a po vychladnutí nakrájíme vše na malé kousky (nálev zachytíme a dáme stranou)
3. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli i okurky nakrájíme na drobno a hrášek scedíme 4. Do mísy protlačíme přes kolečko s mřížkou oloupané brambory, přidáme zeleninu, jablka a houby, promícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici i majonézu, nakonec přidáme nasekaná vajíčka, dochutíme nálevem, promícháme a připravený salát necháme odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy