Salát z vařených brambor, vajíček, zeleniny, jablek, žampionů a dalších ingrediencí.
Ingredience:
800 g | salátových brambor + voda |
300 g | majonézy |
100 g | žampionů |
100 g | sterilovaného hrášku |
2 lžíce | hořčice |
3 ks | sterilovaných okurek |
2 ks | na tvrdo vařených vajec |
2 ks | mrkve |
2 ks | jablek |
1 ks | cibule |
1 ks | petržele |
1/2 ks | malého celeru |
mletý pepř | |
sůl | |
Na nálev: | |
1 lžička | cukru krupice |
1 lžíce | octa |
250 ml | vody |
5 ks | kuliček černého pepře |
3 ks | kuliček nového koření |
1 ks | bobkového listu |
špetka soli |
Postup:
1. Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout, vejce uvařená natvrdo oloupeme a nasekáme na drobno
2. Na nálev svaříme vodu s octem, kuličkami pepře i nového koření, bobkovým listem, krupicovým cukrem, špetkou soli a pak v nálevu uvaříme doměkka očištěnou kořenovou zeleninu i očištěné žampiony, scedíme a po vychladnutí nakrájíme vše na malé kousky (nálev zachytíme a dáme stranou)
3. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli i okurky nakrájíme na drobno a hrášek scedíme 4. Do mísy protlačíme přes kolečko s mřížkou oloupané brambory, přidáme zeleninu, jablka a houby, promícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici i majonézu, nakonec přidáme nasekaná vajíčka, dochutíme nálevem, promícháme a připravený salát necháme odležet.