REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát podle týmu Labenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sobotu 2. prosince proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Tohle je vítězný recept z juniorské kategorie týmu Labenka.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
200 gmrkve
200 gvajec
200 gkyselých okurek
100 gpetržele
100 gceleru
100 gmedové hořčice
50 gslaniny
50 gjarní cibulky
100 mlzakysané smetany
2 ksjablka
vývar ochucený divokým kořením
citronová šťáva
lák z okurek
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Brambory uvaříme ve vývaru spolu s divokým kořením, horké oloupeme a vhodíme do láku od okurek smíchaného s vývarem
  2. Mrkev, celer a petržel opět uvaříme ve vývaru, po uvaření necháme ve vývaru vychladnout
  3. Slanina osmažíme na pánvi a do salátu ji přidáme i s olejem, na kterém byla restovaná
  4. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno
  5. Přidáme zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a medovou hořčici
  6. Jablka nastrouháme nahrubo a zakápneme citrónem, vše přidáme do salátu
  7. Salát ochutíme solí, pepřem a lákem z okurek.
Poznámka:

Recept k článku: Mistrovství v přípravě bramborového salátu vyhrál tradiční recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy