REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát přílohový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta chutného bramborového salátu spojeného majonézou.


Ingredience:
1 kgbrambor (rohlíčků nebo jiných salátových varný typ A)
150 gceleru
100 gpetržele (kořen)
1 hrnek (250 ml)mraženého hrášku
400 mlmajonézy Hellmans Delikátní
2 lžícedijonské hořčice
5 ksvajec
4 kskyselé okurky
3 ksmrkve
1 ksstředně velké cibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Pozor! Nepřevařte je. Po vychladnutí je oloupeme a přes kolečko nebo nožem nakrájíme na menší kostky
2. Lák z okurek naředíme trochou vody, osolíme a v tomto nálevu uvaříme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu tak, aby byla al dente, minutu před dovařením přidáme k zelenině na kostičky nakrájenou cibuli a necháme přejít varem
3. Všechnu zeleninu scedíme (vývar uchováme) a necháme vychladnout
4. Vajíčka uvaříme natvrdo, mražený hrášek propláchneme v sítku horkou a následně studenou vodou, okurky a vajíčka rovněž nakrájíme na kostičky
5. Teď všechno (brambory, kořenovou zeleninu, hrášek …) opatrně (nejlépe rukama) promícháme
6. Přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř a trochu nálevu, ve kterém jsme vařili zeleninu
7. Vše důkladně promícháme, doladíme chutě a necháme v chladu proležet.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy