REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika české kuchyně, guláš z brambor, vývaru z kostí, slaniny a dalších ingrediencí, případně nastavený uzeninou nebo vařeným hovězím masem.


Ingredience:
Na 5 porcí:
1200 gloupaných brambor
800 gvývaru z kostí
170 gcibule
80 gslaniny bez kůže
40 gtuku
40 ghladké mouky
20 goloupaného česneku
10 gmleté červené papriky
10 gsoli
1 gmletého černého pepře
1 gkmínu

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na slanině nakrájené na kostky a částečně roztavené
2. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín a zalijeme vývarem, vše přivedeme k varu
3. Do vařícího základu vložíme opláchnuté, na větší kousky nakrájené brambory, mírně osolíme a opepříme
4. Chvíli dusíme pod poklicí na mírném ohni
5. Částečně podušené brambory zahustíme světlou zásmažkou připravenou z tuku a z prosáté mouky
6. Guláš dochutíme rozetřeným česnekem, případně přidáme sůl a za občasného promíchání dovaříme brambory doměkka.

Doporučení:

Vývar z bílých kostí můžeme nahradit kostkami masoxu nebo vývarem v prášku. Guláš můžeme nastavit uzeninou nebo i vařeným hovězím masem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy