REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový guláš s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika české kuchyně, guláš z brambor doplněný o kolečka uzeniny.


Ingredience:
Na 5-6 porcí:
1200 goloupaných brambor
200 guzeniny
170 gcibule
120 gtuku
40 ghladké mouky
20 gčesneku
10 gmleté červené papriky
10 gsoli
1 gmletého černého pepře
1 gkmínu
800 mlvývaru z bílých kostí

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na polovině tuku
2. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín a zalijeme vývarem, vše přivedeme k varu
3. Do vařícího základu vložíme opláchnuté, na větší kousky nakrájené brambory, mírně osolíme a opepříme
4. Chvíli dusíme pod poklicí na mírném ohni
5. Částečně podušené brambory zahustíme světlou zásmažkou připravenou z tuku a z prosáté mouky a přidáme na kolečka pokrájenou uzeninu
6. Guláš dochutíme rozetřeným česnekem, případně přidáme sůl a za občasného promíchání dovaříme brambory doměkka.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy