REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové slané tyčinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyčinky z mouky, brambor, másla a žloutků.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
150 gmásla
200 gvařených brambor
2 ksžloutků
2 lžičkymléka
mouka na vyválení a vysypání plechu
tuk na vymazání plechu
kmín na ozdobu
sůl

Postup:

1. Na vál prosejeme polohrubou mouku, přidáme na jemno nastrouhané brambory, 1 žloutek, změklé máslo, sůl a důkladně zpracujeme na těsto
2. Těsto ihned vyválíme na plát silný asi 2-3mm a pomocí rádélka vykrajujeme středně velké proužky (tyčinky)
3. Tyčinky položíme na tukem vymazaný a moukou pomoučený plech
4. Žloutek rozmícháme s mlékem a jednotlivé tyčinky jim potřeme, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě (180 °C) dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy