REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové šišky se zelím a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika ze staročeské kuchyně. Bramborové knedlíky z vařených brambor, krupice, hrubé mouky a vejce, uvařené ve vodě, servírované s kysaným zelím a osmaženou cibulí s uzeným masem.


Ingredience:
750 gvařených brambor
500 gkysaného zelí
250 guzeného masa
150 gkrupice
100 ghrubé mouky
2 kscibule
1 ksvejce
sádlo
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:
  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme krupici, mouku a vejce vypracujeme těsto
  2. Z těsta děláme šištičky, které vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme 5-10 minut, prostě tak dlouho, až vyplavou na hladinu
  3. Kysané zelí podusíme na sádle, ochutíme cukrem, případně přisolíme
  4. Na sádle osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli s kostkami uzeného
  5. Kysané zelí rozložíme na talíře, přidáme bramborové šišky a přelijeme osmaženou cibulí s uzeným masem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy