REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, naplněný do knedlíků z bramborového těsta.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
500 guzeného vepřového bůčku
400 ghladké mouky
150 gkrupice
1 ksvejce
1 ksvětší cibule
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Uzený vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na menší kostičky
2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prochladlé umeleme
3. K bramborům přidáme hladkou mouku, krupice a vejce, osolíme, zpracujeme na tuhé těsto
4. Bramborové těsto vyválíme na plát asi 1/
2 cm silný, ten nakrájíme na čtverce, do středu klademe uzený bůček, vytvarujeme knedlíky
5. Bramborové knedlíky naplněné masem vaříme v horké, mírně osolené vodě asi 12-15 minut, dokud nám nevyplavou na povrch
6. Knedlíky opatrně vytahujeme nejlépe drátěnou naběračkou, klademe na vyhřáté talíře a zdobíme osmaženou cibulkou.

Doporučení:

Podáváme s dušeným hlávkovým zelím nebo dušeným kysaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy