Uvařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, naplněný do knedlíků z bramborového těsta, ty servírované ozdobené osmaženou cibulkou.
Ingredience:
1,5 kg | brambor |
500 g | uzeného vepřového bůčku |
400 g | hladké mouky |
150 g | krupice |
1 ks | vejce |
1 ks | větší cibule |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
- Uzený vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na menší kostičky
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prochladlé umeleme, k bramborům přidáme hladkou mouku, krupice a vejce, osolíme, zpracujeme na tuhé těsto
- Bramborové těsto vyválíme na plát asi 1/2 cm silný, ten nakrájíme na čtverce, do středu klademe uzený bůček, vytvarujeme knedlíky
- Hotové bramborové knedlíky naplněné masem vaříme v horké, mírně osolené, vodě asi 12-15 minut, prostě tak dlouho, dokud nám nevyplavou na povrch
- Knedlíky opatrně vytahujeme nejlépe drátěnou naběračkou, klademe na vyhřáté talíře a zdobíme osmaženou cibulkou.
Podáváme s dušeným hlávkovým zelím nebo dušeným kysaným zelím.