REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové krokety pečené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové krokety upečené v troubě na sádle do světlé nazlátlé barvy.


Ingredience:
500 gočištěných brambor
75 ghladké mouky
60 gnastrouhaného tvrdého sýra
60 gsádla
50 gvajec
40 gkrupice
8 gsoli
voda

Postup:

1. Omyté a oloupané brambory překrájíme, zalijeme vlažnou vodou, uvaříme doměkka
2. Scezené horké brambory prolisujeme, přidáme k nim prosátou hrubou mouku (trochu si ponecháme stranou na tvarování kroket), krupici a nastrouhaný sýr
3. Směs mírně osolíme, krátce propracujeme a za občasného promíchání necháme částečně vychladnout
4. Do vlažné hmoty přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce, směs opět promícháme
5. S použitím trochy mouky tvarujeme krokety obdélníkového nebo oválného tvaru a pečeme je do světlé nazlátlé barvy na plechu v troubě vyhřáté na 200-220 °C.

Doporučení:

Krokety můžeme opéci také na pánvi na sádle, nebo i ve fritéze v dobře rozpáleném oleji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy