Bramborové krokety upečené v troubě na sádle do světlé nazlátlé barvy.
Ingredience:
500 g | očištěných brambor |
75 g | hladké mouky |
60 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
60 g | sádla |
50 g | vajec |
40 g | krupice |
8 g | soli |
voda |
Postup:
1. Omyté a oloupané brambory překrájíme, zalijeme vlažnou vodou, uvaříme doměkka
2. Scezené horké brambory prolisujeme, přidáme k nim prosátou hrubou mouku (trochu si ponecháme stranou na tvarování kroket), krupici a nastrouhaný sýr
3. Směs mírně osolíme, krátce propracujeme a za občasného promíchání necháme částečně vychladnout
4. Do vlažné hmoty přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce, směs opět promícháme
5. S použitím trochy mouky tvarujeme krokety obdélníkového nebo oválného tvaru a pečeme je do světlé nazlátlé barvy na plechu v troubě vyhřáté na 200-220 °C.
Krokety můžeme opéci také na pánvi na sádle, nebo i ve fritéze v dobře rozpáleném oleji.