REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Botwinka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polská polévka, která se připravuje z mladé červené řepy i z natí a dalších ingrediencí. Je vhodná ke konzumaci při cílené detoxikaci organismu.


Ingredience:
1,5 lvývaru z kostí
500 gčervené řepy
200 gzakysané smetany
100 glistů špenátu
2 ksbrambory
2 ksvařená vejce
1 ksmrkev
1 kspetržel
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:
  1. Polovinu červené řepy (250 g) nastrouháme na nudličky
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou řepu, 5 minut podusíme, pak řepu zalijeme vývarem, přidáme druhou polovinu řepy nakrájenou na kostičky, osolíme, opepříme, vaříme 10 minut
  3. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, petržel a na jemno nasekaný špenát, vaříme, až všechny suroviny změknou
  4. Na závěr polévku dochutíme citronovou šťávou, přisolíme
  5. Polévku nalijeme do talířů, přidáme 1 lžíci kysané smetany, nakrájené vejce a podáváme.
Doporučení:

V zimních měsících můžeme nať nahradit špenátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy