Vařené těstoviny servírované s ochucenou masovou směsí.
Ingredience:
500 g | špaget |
500 g | mletého hovězího masa |
400 g | konzervovaných rajčat |
2 lžíce | olivového olje |
1 lžička | směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) |
150 ml | červeného vína |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | sušených rajčat |
1 ks | malé mrkve |
1 ks | cibule |
1/4 ks | celeru |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev i celer a chvíli opékáme (asi 5 minut)
2. Přidáme mleté maso a směs mícháme, dokud se maso neopeče, přidáme nasekaná sušená rajčata i nasekaná konzervovaná rajčata, přilijeme červené víno, osolíme, opepříme, všechno dobře promícháme
3. Necháme na mírném ohni vařit doměkka 20-30 minut (maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout), nakonec vmícháme bylinky
4. Mezitím si uvaříme špagety ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a podáváme přelité připravenou omáčkou.