REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňské špagety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny servírované s ochucenou masovou směsí.


Ingredience:
500 gšpaget
500 gmletého hovězího masa
400 gkonzervovaných rajčat
2 lžíceolivového olje
1 lžičkasměsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
150 mlčerveného vína
4 ksstroužků česneku
3 kssušených rajčat
1 ksmalé mrkve
1 kscibule
1/4 ksceleru
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev i celer a chvíli opékáme (asi 5 minut)
2. Přidáme mleté maso a směs mícháme, dokud se maso neopeče, přidáme nasekaná sušená rajčata i nasekaná konzervovaná rajčata, přilijeme červené víno, osolíme, opepříme, všechno dobře promícháme
3. Necháme na mírném ohni vařit doměkka 20-30 minut (maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout), nakonec vmícháme bylinky
4. Mezitím si uvaříme špagety ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a podáváme přelité připravenou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy