REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňské špagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na těstoviny s masovou směsí.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
300 gmletého masa (vepřové a hovězí)
1 ksbalení špaget
1 ksmalý rajský protlak
1/2 kskostky vývaru (bujónu)
1/4 kspórku
3 ksstroužků česneku
50 gmásla
cukru
čerstvá bazalka
strouhaný tvrdý sýr (parmazán, eidam)
koření na mleté maso
olej
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně slané vody (vaříme 15 minut), po uvaření je necháme ještě 10 minut stát přikryté, scedíme je a promícháme s máslem 2. Na oleji orestujeme mleté maso
3. To pak zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak 4. Nakonec maso podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci
5. Přidáme kostku vývaru (bujónu), na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně rozetřený česnek a dle chuti dochutíme kořením a cukrem
6. Necháme cca deset minut provařit na mírném plameni
7. Masovou směs poklademe na špagety a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy