REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bleskové boloňské penne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny smíchané s omáčkou z mletého masa, česneku, krájených rajčat, žampionů a dalších ingrediencí, servírované posypané lístky bazalky.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
400 gtěstovin penne
400 gplechovky krájených rajčat
1 lžičkasměsi sušených bylinek (tymián, oregano...)
150 mlčerveného vína nebo vývaru
3 kssušených rajčat
2 ksstroužků česneku
hrst plátků žampionů
hrst čerstvých bazalkových lístků
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Mleté maso opečeme ve velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba 5 minut), přisypeme očištěné na plátky nakrájené žampiony a opékáme je doměkka
2. Pak vmícháme oloupané prolisované stroužky česneku a na jemno nasekaná sušená rajčata, 2 minuty zahříváme, přidáme krájená rajčata z plechovky, červené víno nebo vývar, sušené bylinky, promícháme, dochutíme solí i pepřem, přivedeme k varu a necháme 10 minut lehce probublávat
3. Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě penne podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat
4. Podáváme s připravenou omáčkou, sypané lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy