REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňské špagety III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známý italský pokrm podle receptu tradičního výrobce českých těstovin bratrů Zátků.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 grajčat
300 gnapříklad Zátkových špaget
250 gmletého masa
85 grajského protlaku
125 mlčerveného vína
2 lžíceslunečnicového oleje
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkatymiánu
1 lžičkabazalky
2 kscibule (nebo 3 pórky, či 8 ks šalotek)
2 ksstroužky česneku
čerstvě mletý černý pepř
nastrouhaný parmazán
mletá paprika
voda
sůl

Postup:

1. Oloupeme česnek a cibuli a nadrobno je nakrájíme
2. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a opékáme cibuli a česnek dokud nezměknou, přidáme mleté hovězí maso (lze použít vepřové či kuřecí) a za stálého míchání ho opékáme 5 minut, dochutíme solí, pepřem a paprikou
3. Přidáme rajčata, rajský protlak a červené víno (lze i jablečný džus nebo hovězí vývar) a vše přivedeme do varu, pak zmírníme oheň a vaříme ještě dalších cca 15 minut do měkka, občas promícháme
4. Nakonec přidáme tymián a bazalku
5. Špagety vložíme do vařící osolené vody společně se lžící olivového oleje a vaříme 8-10 minut, když jsou špagety „al dente“ (tužší při skusu), slijeme je a necháme okapat
6. Uvařené špagety podáváme na nahřátých talířích, zalité masovou omáčkou, posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené větvičkami čerstvého koření.

Doporučení:

Článek k receptu: Klasika, která neomrzí, těstovinové fleky a české špagety.

Poznámka:

Recept i s fotografií od: Zátkovy těstoviny a mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy