REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnná kolínka s játry a masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená kolínka promíchaná s omáčkou s vložkou z mletého drůbežího masa a kuřecích jater.


Ingredience:
400 gcelozrnných kolínek
150 gkuřecích jater
150 gmletého drůbežího masa
100 mlbílého vína
3 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceoleje
1 kscibule
worcesterová omáčka
mletý pepř
nať jarní cibulky
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce opečeme (vidličkou rozmačkáme hrudky) a podlijeme částí vína
2. Vmícháme rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, zakapeme worcesterovou omáčkou a zvolna dusíme asi 20 minut
3. Přidáme očištěná, nadrobno nakrájená kuřecí játra a vše dusíme pod pokličkou doměkka
4. Během dušení omáčku podle potřeby podléváme zbylým vínem nebo horkou vodou
5. Kolínka uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a promícháme s omáčkou
6. Na talíři ozdobíme natí jarní cibulky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy